Groeiende bossen door FSC ® certificatie

Rabopak B.v. verwerkt uitsluitend FSC papier dat afkomstig is uit gecertificeerde bossen. FSC stelt standaarden voor verantwoord bosbeheer. Het keurmerk geeft de zekerheid dat de gebruikte grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerd bos.

Alle producten van Rabo Verpakkingen zijn FSC gecertificeerd ®. Rabo Verpakkingen is de enige zakkenfabrikant die zijn gehele assortiment FSC gecertificeerd ® levert en is daarmee uniek in de markt.

Het Europees bosoppervlak is sinds 1950 met 30% toegenomen door o.a. verantwoord bosbeheer. Tussen 2005 en 2010 is het bosoppervlak in Europa jaarlijks gegroeid met de omvang van de stad London. (bron: prn.nl)

Kortom, papier gemaakt van hout uit verantwoord beheerd bos is duurzaam.
Met het gebruik van de producten van Rabo Verpakkingen draagt u bij aan een toenemend bosoppervlak in Europa.

Klik hier voor ons FSC-certificaat. ®

100% duurzaamheid

Naast verantwoord papier zijn onze inkten op waterbasis en onze lijmen van aardappelzetmeel. Hierdoor zijn de producten 100% duurzaam en geschikt voor levensmiddelen.

Recyclebaar

Nederland behoort tot de wereldtop op het gebied van papierrecycling. Het recycling percentage ligt op dit moment op 84%. Binnen Europa is de ambitie om een gemiddeld recycling percentage van 70% te behalen in 2015. Het papier van onze verpakkingen is uiteraard ook recyclebaar.