Groeiende bossen door FSC® certificatie

Rabopak B.V. verwerkt uitsluitend FSC® papier dat afkomstig is uit gecertificeerde bossen. FSC® stelt standaarden voor verantwoord bosbeheer. Het keurmerk geeft de zekerheid dat de gebruikte grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerd bos.

Alle producten van Rabopak B.V. zijn FSC® gecertificeerd. Rabopak B.V. is de enige zakkenfabrikant die zijn gehele assortiment FSC® gecertificeerd levert en is daarmee uniek in de markt.

Het Europees bosoppervlak is sinds 1950 met 30% toegenomen door o.a. verantwoord bosbeheer. Tussen 2005 en 2010 is het bosoppervlak in Europa jaarlijks gegroeid met de omvang van de stad London. (bron: prn.nl)

Kortom, papier gemaakt van hout uit verantwoord beheerd bos is duurzaam.
Met het gebruik van de producten van Rabopak B.V. draagt u bij aan een toenemend bosoppervlak in Europa.

Klik hier voor ons FSC® certificaat.

100% duurzaamheid

Naast verantwoord papier zijn onze inkten op waterbasis en onze lijmen van aardappelzetmeel. Hierdoor zijn de producten 100% duurzaam en geschikt voor levensmiddelen.

Recyclebaar

Nederland behoort tot de wereldtop op het gebied van papierrecycling. Het recycling percentage ligt op dit moment op 84%. Binnen Europa is de ambitie om een gemiddeld recycling percentage van 70% te behalen in 2015. Het papier van onze verpakkingen is uiteraard ook recyclebaar.